multi digital

שימוש בשירותי CDN לשיפור מהירות האתר – המדריך המלא

מבוא

מהירות האתר היא גורם מרכזי וחשוב בתפעול כל אתר אינטרנטי. המשתמשים מצפים לטעינת דפים מהירה תוך כדי ניווט חלק וללא המתנה ממושכת. הפער בין אתרים שמתפקדים ומגיבים במהירות לאתרים שטוענים לאט מתבטא בכשלון בולט בהמרות. בנוסף, אתרים שנטענים במהירות מקבלים העדפה ברורה בדירוגי מנועי החיפוש בהתאם לכך שהם טובים יותר בחוויית המשתמש.

השיפור במהירות האתר הוא קריטי למשתמשים מהנייד, להם רוחב הפס (מהירות העברת הנתונים בחיבור האינטרנט) נמוך מבקו האינטרנט הביתי ולכן הטעינה ותגובת דף מהירה חשובים במיוחד. בעידן שבו משתמשים בכל פלטפורמה רוצים לגלות את המידע הרלוונטי בהקדם, אתרים מהירים מספקים חווית משתמש גבוהה יותר.

לכן שיפור מהירות האתר היא משימה חשובה ומרכזית בתחום תחזוקת וניהול אתרים ויש לראות בה כחלק מהותי משיפור המתמיד של חוויית המשתמש ויחס ההמרה.

במאמר זה, נעמוד על כלי יעיל – שירותי CDN – אשר מהווים אמצעי חשוב ויעיל מאוד לשיפור המהירות והביצועים של אתרים.

מה זה שירותי CDN ?

שירותי  CDN ראשי תיבות של Content Delivery Network ובעברית "רשת לאספקת תוכן" הם מערך של שרתים המפוזרים ברחבי העולם ומקושרים ביניהם. הרעיון המרכזי מאחורי CDN הוא שהמרחק הגאוגרפי בין המשתמש לשרת שמספק את התוכן יכול להשפיע על זמן התגובה של האתר, כשכל שהמשתמש ממוקם רחוק יותר מהשרת זמן התגובה יהיה איטי יותר. CDN נועד לטפל בבעיה זו על ידי הגשת האתר אל הגולש משרת הממוקם קרוב ככל הניתן אל המבקר.

מבחינה טכנית. מה שהאתר מוגש למבקרים מכמה שרתים ברחבי העולם מאפשר מלבד טעינה מהירה יותר של התוכן, תחזוקה נכונה וניהול טוב יותר של העומס והתעבורה וביצועים מיטביים של השרת המרכזי בו מאוחסן האתר בכל רגע נתון.

המערכת המבוזרת של השרתים מונעת גם זמני השבתה של האתר. אם יש תקלה באחד מהשרתים, ישנם שרתים אחרים שיכולים לשלב ולספק את התוכן באופן חלק ובלתי מוחשי.

בנוסף, שימוש ב-CDN מסייע בשיפור האבטחה, מכיוון שהשרתים המבוזרים משמשים כמסנני נתונים, מונעים התקפות DoS ושומרים על המידע הרגיש שבאתר.

פיזור באמצעות רשת לאספקת תוכן חוסך גם שימוש ברוחב הפס של האתר (מהירות הגלישה שנובעת ממהירות זרימת הנתונים בחיבור האינטרנט של אחסון האתר) ומאפשר זרימת נתונים מהירה יותר למבקרים שמשתמשים בשרת המרכזי בו מאוחסן האתר.

איך CDN מאיצים את האתרים ?

כיצד בדיוק CDN מצליחים לספק תוכן במהירות כזו? שירותי הCDN משתמשים במגוון טכניקות כדי להפחית את המרחק הגאוגרפי בין המשתמש לשרת המספק את התוכן. ובעיקר הם פועלים בתצורת שרתי מטמון (Caching Servers) שמגיבים בזמן אמת לבקשות המשתמשים. כאשר המשתמש מבקש תוכן שכבר נמצא במטמון הקרוב אליו, השרת המרכזי נשאר ברקע.

בנוסף לשרתי מטמון (קאש) CDN עשויים להשתמש בטכניקות נוספות כמו דחיסת נתונים והקטנת נפח המשקל של התמונות והקבצים, אופטימיזציה שמוכחת כשמשפרת את זמן הטעינה ומשפרת את חוויית המשתמש.

בחירת ה-CDN הנכון

בעת בחירת ספק ה CDN המתאים לאתר, יש לשקול מספר פרמטרים חשובים. ראשית, לבחון את הכיסוי הגאוגרפי של ה-CDN. האם השירות מספק שרתים באזורים שבהם נמצאים רוב המשתמשים שלכם? זהו פרמטר מרכזי, משום שהמרחק הגאוגרפי הוא משפיע מרכזי על זמן התגובה של האתר.

בנוסף לכיסוי הגאוגרפי, יש לשקול את הביצועים של ה-CDN. האם השירות מספק טעינה מהירה ויציבה? האם ישנם ביקושים גבוהים לשירות והאם ה-CDN מספק את הקיבולת הנדרשת? עליך לוודא שה-CDN יכול לספק את המהירות והיכולת שנדרשות לאתר שלך.

רוב שירותי ה-CDN מציעים מנגנונים לניטור של נתוני הביצועים. חשוב לבחון את הכלים המסופקים לניטור תעבורה ולדעת כיצד האתר נטען בכל הזמנים.

יישום של CDN: מדריך שלב אחרי שלב

שלב 1: בחירת ספק CDN

בחרו את ה-CDN המתאים לאתר שלך. קחו במשקל את הכיסוי הגיאוגרפי וההתחייבות לביצועים. בחרו ספק שיתאים לצרכים הספציפיים של האתר. השוו את המחירים ובדקו שקיימת תמיכת לקוחות סבירה.

קיימים ספקי CDN טובים רבים, מומלץ להתחיל מהשירותים הפופולריים של Cloudflare (דורש שינוי dns) שהוא ספק מעולה בהחלט שנותן גם אבטחה טובה ומונע מתקפות רבות של בוטים על האתרים, אפשר להתחיל עם המסלול החינמי ולאחר שתראו את השיפור תוכלו אם תרצו לבחור במסלולי הפרמיום.

שלב 2: הגדרה ושילוב

הרשמו והגדירו חשבון בשירות הCDN הנבחר. בצעו את ההגדרות הנדרשות לשילוב ה-CDN עם האתר. בחלק מהשירותים תצטרכו לשנות את כתובות ה- DNS של האתר.

שלב 3: בדיקה וניטור

המתינו 12-24 שעות עד שהאתר יעלה לשרתים המבוזרים השתמשו בכלים לניטור של התעבורה והביצועים שמספק שירות הcdn וגם בכלים בהם אתם רגילים למדוד את האתר, תהיו מופתעים, באחריות.

מי יעשה את זה ?

הבחירה והיישום של שירות cdn היא קלה אך דורשת ידע טכני קל והיכרות עם מושגים די פשוטים מעולם אירוח האתרים, אם יש לאתר webmaster (מנהל אתרים) זהו אחד מתפקידיו (רק מזכירים שנשמח להיות מנהלי האתר שלכם קראו בלחיצה כאן מה מחכה לאתר). אם אין יתכן וחברת האירוח שלכם תוכל לעזור.

מסקנה

השימוש בשירותי CDN הוא פתרון מוכח ויעיל לשיפור מהירות טעינת האתר ולשיפור חוויית המשתמש. שרתי CDN מציעים פתרון מתקדם שמשפר את הביצועים ובתוצאה הסופית את ההמרות באתר. זהו כלי שמאפשר לאתר לטעון ולהגיב במהירות ולספק את התוכן הרלוונטי באופן מהיר ויעיל למשתמשים בכל העולם.

רוצה להתעדכן בתכנים חדשים שלנו ?

אנחנו לא חופרים וגם לא מעבירים את כתובות המייל לצד שלישי. הדיוור יכול לכלול גם תכנים פרסומיים. ניתן להסיר בכל עת

0 0 votes
דירוג המאמר
Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

מאת צוות מולטי דיגיטל

בלוג מאת צוות ניהול האתרים בו אנו משתפים מניסיון את המחשבות שלנו על Ux Ui, מסחר אלקטרוני וכל מה שביניהם. אוסף של טיפים, כלים, התאמות, סקירות ומדריכים שמעניינים בעלי אתרים ונכסים דיגיטליים

אולי יעניין אותך גם :

אולי רצית לדעת ?

טיפ #20

לפי מחקר שפרסם תומס מקינלי יצירת מבצעי דחף בהשוואה לשכנוע בכדאיות המכירה מוביל למספר דומה של סך המכירות, אם מתחשבים בהחזרות של מוצרים.

לחץ זמן (למשל "העסקה מסתיימת בעוד 3 שעות") הוביל לכמעט פי 3 יותר מכירות, בהשוואה ללא דחיפה (6.9% לעומת 2.4%). עם זאת, היא גם הגדילה את החזרות המוצרים ביותר פי 4 (2.2% לעומת 0.5%).

לחץ חברתי (למשל "31 אנשים קנו את זה ב-24 השעות האחרונות") הוביל ליותר מפי 2 יותר מכירות (5.1% לעומת 2.4%) ולהחזרות גבוהות בהרבה (1.3% לעומת 0.5%).

דחיפות עידוד (למשל "בחירה מצוינת!") הפחיתו את החזרות המוצרים ב-69.3% יותר מאשר דחיפות לחץ.

ההשפעה השלילית של דחיפות לחיצה חזקה יותר כאשר אנשים קונים באמצעות אפליקציות לנייד (לעומת אתרים).

ההגיון שמאחורי זה:

לאחר רכישה 'לחוצה', לעיתים קרובות הקונה יחוש חרטה ויחזיר את המוצר.

לעומת זאת, דחיפות עידוד שעוסקות ב"שאלות" שאנו צפויים לשאול את עצמנו בעת ההחלטה לקנות (למשל האם זה באמת בשבילי?) עוזרות ללקוח להצדיק את הרכישה.

רוצים כמה טיפים כדי לשפר את נושא החזרת המוצרים באתר שלכם קראו עכשיו בלחיצה כאן

ממשק משתמש (UI) וחווית משתמש (UX)

לעתים קרובות מחליפים בין ממשק משתמש (UI) וחווית משתמש (UX)

ממשק משתמש (UI)
ממשק המשתמש מתמקד באלמנטים החזותיים והאינטראקטיביים של האתר כגון צבעים, טיפוגרפיה ופריסה. מטרתו היא ליצור ממשק אינטואיטיבי ומושך מבחינה ויזואלית המותאם לזהות המותג.

חווית משתמש (UX)
UX מקיף את המסלול שיהיה למשתמשים באתר. זה כרוך בהבנת התנהגות המשתמש, כדי לספק שימוש נח חלק ומניע לפעולה.

במהלך האפיון UI ו-UX נדרשים יחד כדי ליצור אתרי אינטרנט אפקטיביים.

מה זה מפות חום?

מפות חום משמשות ככלי מתקדם לניתוח התנהגות ופעולות גולשים באתרי אינטרנט,

באמצעות מפות חום ניתן לקבל  תמונה מדויקת וויזואלית של התנהגות הגולשים באתר וכך ניתן להגיע לתובנות רבות בצד המשתמש באתר וחווית הגלישה ולשפר את האתר והאינטרקציה שלו עם הגולשים.

מה זה DNS ?

DNS קיצור של Domain Name System, הוא השירות שחוסך את הטרחה של שימוש בכתובות IP מספריות בכדי לגלוש באתרים ומתאם בין כתובות האתרים המוכרות לנו לכתובות האתרים המספריות שמשמשות לתקשורת בין השרתים

טיפ #19

בעת משבר קשה לנהל עסקים כרגיל. הוסיפו הודעת הזדהות באתר עם ציון השירותים שאתם יכולים לספק גם בעת זו והביעו את המחויבות העמוקה שלכם ללקוחות יחד עם איחול לימים טובים יותר.

הידעת? #21

לפי נתוני גוגל הרשמיים המסננים של Gmail חוסמים סכום אסטרונומי של כמעט 15 מיליארד אימיילים לא רצויים החשודים כספאם דיוג או תוכנות זדוניות מדי יום !

מקור  https://blog.google/products/ gmail/gmail-security-authentication-spam-protection/

הטופס נשלח בהצלחה.
תודה שפנית אלינו !